Ayak Kokusuna Bitkisel Çözüm

Ayak kokusuna bitkisel çözüm konusu neden önemli. Çünkü bitki dediğiniz zaman aklınıza gelecek ilk şey bitkisel tedavidir. Ayak kokusu konusunda da bitkisel çözüm insanlar arasında dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Ayak kokusuna bitkisel çözüm denildiğinde aklımıza bir çok bitki, çiçek, ekstrakt gelmektedir. Bu yazımızda hangi bitkiler ayak kokusuna iyi gelir, ayak bakımına nasıl pozitif etki eder konusunda bilimsel çalışmalar ışığında cevap aramaya çalışacağız. Yani konumuz ayak kokusuna bitkisel çözüm.

Ayak Kokusuna Bitkisel Çözüm

Ayak kokusuna son verebilmek zor mu kolay mı? Ya da nasıl olurda  bu kötü kokuya kolayca son verebiliriz. Bitkisel yöntemlerle  ayak kokusuna son  vermenin belki de 1001 yolu bulunmaktadır. Ayak kokusuna doğal çözüm olarak yine 1001 çözüm yolu bulunmaktadır.

Ayak kokusuna bitkisel çözüm

Ayak kokusuna doğal çözüm olan bitkisel çözüm oldukça zengin metotları içermektedir. Doğadaki sonsuz diyebileceğimiz ürün ve bunlardan sonsuz diyebileceğimiz yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler içerisinde oldukça pratik çözümler bulunmaktadır. Doğal çözümler yüzyıllar boyunca insanoğlunun kazanmış olduğu tecrübenin bir sonucudur.

Ceviz kabuğu. Ceviz kabuğundaki etken madde juğlon. Antrakinon türevi bir organik madde. Orta boy bir cezveye bir avuç ceviz kabuğu koyup 10 dakika kaynatıp. O su ile her gün ayaklara banyo ettiğinde. Sonuç bir kaç günde alınmakta. Kaynarken bir çay kaşığı tuz koymak daha iyi sonuç verebilir.

Lavanta suyu, lavanta bitkisinden bir avuç alarak kaynamış su içesine ekleyip 10 dakika demlenmesini bekleyip ayaklar banyo ettirilir. Hemen sonuç alınabilir.

Sarımsak yağı. Sarımsak yağını isterseniz evde bile hazırlayabilirsiniz. 100 gram sarımsağı soyup ezin ve üzerini üzerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin.15 gün sonra süzüp sarımsakları atabilirsiniz.(eğer saçınıza masaj yaparsanız harika sonuçlar alabilirsiniz.)Bu yağla ayakları her gün ovalayın.

Ayak kokusunun bitkisel tedavisinde gerek İbrahim Saraçoğlu gerekse Ahmet Maranki hocalarımızın da bir çok tavsiyesine rastlamaktayız. Gerek televizyonlarda gerekse kitaplarında bu konuda oldukça faydalı bilgiler verilmekte. İbrahim Saraçoğlu sitesi bitkisel kürler konusunda oldukça detaylı bilgiler vermektedir.

Burada en çok tavsiye edilen bitkilerden birisi de sarı kantaron. Evet sarı kantaron yağında bir çok antibakteriyel ve antifungal etken maddeler bulunmaktadır. Sarı kantaron yağının kullanımı ise şu şekilde olmaktadır. 1 litre suya bir kaç damla ilave edilmeli ve ayaklar bu su içerisinde bir miktar bekletilmelidir. Bu işlemi haftada bir kaç kez tekrarlanabilir.

Ayak kokusu bakteri ile ilgili bir konu olduğu için çözümde bakterileri inhibe edecek yöntemlerle mümkün olur. Kekik yağının antimikrobiyal özelliği yıllardır bilinmektedir. Kekik yağı ya da kekik suyu ile yapılarak ayak banyosu ayak kokusu giderme de anahtar olabilir. Ayrıca kekik suyu da aynı özelliği göstermektedir.  Kekik suyunu ayakkabı içerisine spreyle uyguladığınızda çözümün ayakkabılarda da olacağını göreceksiniz.

Ayak kokusuna bitki bakımı ile ilgili olarak bir çok seçenek bulunmaktadır. Bu ülkemizin bir zenginliğinin bize sunduğu bir armağan olasa gerek. Kekik, zahter, lavanta, nane, pay avşan (payaşan ) gibi bir çok bitki ayak kokusuna bitkisel çözümüdür.

Ayak kokusu bitkisel çözüm konusu doğal yaşamın akla getirdiği önemli bir argümandır. Bu konu aslında her zaman var iken daha sonraları kimyasal zararların açığa çıkmasıyla önemi artmıştır. Hayat doğanın devir dayımı içerisinde var olmuştur. Her ne kadar teknolojik verilere ya da yaşama sahip olsakta hayatın garantisi olan oksijen doğadaki belirli bir kanun gereği üretilmektedir. Miksorkobik canlılardan devasa ağaçlara kadar oksijen oluşumu doğanın bağrında olan kanunlar silsilesi. İşte bu doğal kanunlar silsilesinde insan sağlığı sonsuz ürün ve yöntem formül bulunmaktadır.

 

 

“Ayak Kokusuna Bitkisel Çözüm” için bir yorum

  1. Gerçekten çok faydalı bir bilgi olmuş çoğumuz bu bilgilerden habersiz kalıyoruz. Sizin gibi değerli insanların paylaştığı bilgiler ile bilgileniyoruz. Çok teşekkür ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir